Oglejte si naša aktualna dogajanja v fotografijah

Veselo s harmoniko, 3.11.2020 

Bilo je čisto vsakdanje jutro ☀️ in naši stanovalci 👫👫👫 niti slutili niso, da se zanje pripravlja super presenečenje 🎀🎉🎊
Ko pa je po hiši zabučala 📯📯 zvok harmonike, so na okna pokukali radovedni obrisi naših stanovalcev. Mnogi tega niso želeli zamuditi in pridružili so se petju 👩‍🎤🧑‍🎤, plesanju 💃🕺 in energiji mladega fanta Nejca, ki jim je pričaral pravi balzam za dušo 🤗 in srce ❤️, vrnitev v mladost in čudovite spomine.
Bilo je tako lepo, da smo skorajda pozabili na vsakdanje tegobe. Tudi z maskami na obrazu se da, če je le glasba prava! 🤗👍🍀

Bučke, bučke, bučke; 30.10.2020

Četudi so nam ljuba❤️ petkova druženja👭👫👬 v delovni terapiji nam gre prav tako dobro ustvarjanje v svojih sobah🥰.
Bučke, bučke, bučke 🎃🎃🎃 danes smo izdelali💪 in neverjetno lepe so nam uspele🤩.
Dopoldne je minilo kot bi mignil. Ponosni smo nad domiselnostjo in spretnostjo naših stanovalcev💞.

 

Vrtnarjenje, 29.10.2020

🍀Je bil ravno pravšnji dan, 🌞🌡️ da smo naše cvetlične grede ⛏️ obarvali v jesen🌸🏵️🌺🌼🌷 in se naužili svežega zraka. 🥰

 

Športno dopoldne, 08.10.2020

Včeraj smo si pripravili športno dopoldne .🤸‍♂️🎯🎳🤸‍♀️. Kljub dopoldanski megli smo na začetku vsi skupaj potelovadili. Očitno pa smo s telovadbo pregnali meglo 🌫🌫 in na koncu nas je pozdravilo sonce . ☀️. Igrali smo balinčke, kegljali 🎳 in metali pikado 🎯. Lepo je bilo! 🍀☺️

 

Utrinki iz potovanj s kombijem v poletnih mesecih

Palačinke »še pa še«, vsako sredo v poletnih mesecih ob 10:00 na domskem vrtu

Za naše stanovalce v poletnih mesecih vsako sredo na domskem vrtu pečemo palačinke. Si jih pa morajo seveda prej »prislužiti«, in sicer s telovadbo, ki jo vodita naši fizioterapevtki Alenka in Milena. Potem pa sledi še pa še slastnih palačink.

Izlet na Podpeško jezero, 21. 7. 2020

Konec lanskega leta smo s pomočjo donacije Thoolen Foundation Vaduz kupili kombi in ga tudi predelali za potrebe prevoza invalidnih oseb, tako da gremo sedaj lahko večkrat na izlet. Seveda v teh posebnih časih izbiramo čim bolj neobljudene lokacije v naši bližini, tako smo se v torek, 21. julija odpeljali na Podpeško jezero na sprehod in kavico. Stanovalci, ki so se izleta udeležili, so se strinjali, da se jim bo dan za vedno vtisnil v spomin.

 

Obisk Zoo Park Rožman, 16. 7.2020

Konec lanskega leta smo s pomočjo donacije Thoolen Foundation Vaduz kupili kombi in ga tudi predelali za potrebe prevoza invalidnih oseb, tako da gremo sedaj lahko večkrat na izlet. Seveda v teh posebnih časih izbiramo čim bolj neobljudene lokacije v naši bližini, tako smo v četrtek, 16. julija obiskali naravni živalski vrt Rožman v Vrzdencu pri Horjulu. Stanovalci, ki so se izleta udeležili, so se strinjali, da se jim bo dan in novi živalski prijatelji za vedno vtisnili v spomin.

Obisk pevskega zbora Fantje z vasi, 14. 7. 2020

Piknik kosilo, 2. 7. 2020

Športno dopoldne, 1. 7. 2020

Skupna telovadba, 24. 6. 2020

Balinanje, 12. 6. 2020

V sodelovanju z Društvom zdravljenih alkoholikov Vrhnika smo lansko jesen v bližini našega vadbenega parka zgradili balinišče, kjer nam ob prijetnem druženju in igranju, dopoldnevi minejo, kot bi mignil.

Rdeči noski na obisku (10.6.2020)

V sredo, 10.6.2020 je na Vrhniki dopoldne padal dež, v našem domu pa je sonce sijalo z vso močjo. K nam so na obisk priplesali klovni zdravniki Rdeči noski. Najprej so na terasi naše jedilnice razveselili in nasmejali naše zaposlene. Skupaj so celo zaplesali pravi sirtaki! Ker so se zaradi slabega vremena naši stanovalci zadrževali v notranjih prostorih, so se Rdeči noski, primerno opremljeni z zaščitno opremo in razkužilom v rokah, odpravili po domskih enotah. Skupaj z našimi stanovalci so plesali, se smejali, zganjali norčije in s tem v našo veliko hišo sprostili po izolacijskem krču, v katerem se je nahajala zadnje tri mesece. Najlepša hvala Rdečim noskom, da so polepšali dan našim stanovalcem in zaposlenim. Zelo bomo veseli, če nas bodo lahko še obiskali in to čimprej!

Sprehodi, urejanje gredic in telovadba, 12. 5. 2020

 

Pust, pust krivih ust, 18. 2. 2020

 

Priprave na barvanje pirhov, 9. 4. 2020

Lepo vreme nam je te dni res naklonjeno. Zato smo se danes lahko začeli pripravljati na veliko noč s pripravo pirhov na barvanje.

Na spodnjih slikah lahko preverite kako nam je uspevalo.

Dogodki na enoti spominčica 8. 4. 2020

Izkoristimo vsako lepo vreme, da se naužijemo svežega zraka in našim oskrbovancem pričaramo utrinke pomladi.

In ne, da naše dedke samo obrijemo, celo postrižemo jih, da se bolje počutijo.

Lep pozdrav od nas in ostanite zdravi!

Pošiljanje pozdravov iz enote, 2. 4. 2020

Telovadba in sprehodi

Vseslovensko nestrinjanje direktorjev in zaposlenih v domovih upokojencev, 24.4.2020 

Odločevalci nam vztrajno zatrjujejo, da se starejšim v aktualni krizi namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, a so konkretni in učinkoviti ukrepi na tem področju redki. Domovi za starejše smo epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni, pri skrbi za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Sars-CoV-2 pa ostali prepuščeni sami sebi. Kljub številnim pozivom, argumentom, zahtevam in prošnjam nismo slišani.

Ker smo zaposleni edini glas naših stanovalcev in ker si ne smemo dovoliti, da naše domove in domove naših stanovalcev spremenijo v negovalne bolnišnice, vsekakor pa si ne želimo, da se ponovijo primeri, ko se okužba zaradi neustreznega ravnanja razširi po celem domu, in ogrozi vse, smo zaposleni v domovih za starejše in zavodih za odrasle s posebnimi potrebami danes 24. aprila 2020, ob 13.30, javno izrazili naše nestrinjanje s stanjem tako, da smo za 15 minut zapustili prostore doma in s tem odločevalcem mirno, a jasno in odločno povedali, da imamo dovolj njihove samovolje, neustreznih, nestrokovnih in nedoslednih navodil ter sistemske diskriminacije naših stanovalcev.

Pri tem smo upoštevali vse preventiven ukrepe – nosili smo maske in ohranjali ustrezno razdaljo. Prav tako je bilo v tem kratkem času poskrbljeno za zdravje, varnost in dobro počutje stanovalcev. V naših aktivnostih so nas podprli tudi predstavniki civilne zaščite Vrhnika, predsednik Krajevne skupnosti Vrhnika, članici Sveta Doma upokojencev Vrhnika ter naš lokalni medij Naš časopis.

Prilagamo nekaj fotografij dogodka ter objavo članka na mojaobcina.si. Vabimo vas, da si preberete naše zahteve ter nas tudi vi podprete v naših skupnih prizadevanjih.

Ostanimo zdravi!

Žegnanje pirhov, 10. 4. 2020

Velika noč je praznik veselja in upanja. Pred velikonočnimi prazniki so stanovalci izdelovali pisanice in zajčke, na vrtu pa smo v lepem vremenu pripravljali jajca za barvanje pirhov.

Na veliki petek smo povabili duhovnega pomočnika iz župnije Vrhnika, ki je na vrtu blagoslovil velikonočne jedi in nagovoril stanovalce, ki so ga spremljali z oken in balkonov doma. Prav tako smo v domski kuhinji pripravili vse tradicionalne velikonočne jedi, sladkali s potico, velikonočnimi čokoladnimi jajčki in z velikonočnim čokoladnim zajčkom.