Dnevno varstvo

V letu 2022 smo na Stari Vrhniki odprli novo Enoto za zagotavljanje dnevnih oblik varstva, ki je namenjena izvajanju storitve dnevnega varstva za starejše občane Vrhnike in drugih okoliških občin. Z izgradnjo sodobnega centra za dnevno varstvo želimo slediti ciljem, da vsak starejši čim dlje ostane v svojem domačem okolju, z vključitvijo v dnevno varstvo pa vsak posameznik lahko prejme oskrbo in nego, ki jo zaradi svojega zdravstvenega stanja ali starosti potrebuje. Tako lahko ostaja čim dlje aktiven ter ohranja svojo psihofizično kondicijo in socialne stike, hkrati pa razbremenimo tudi svojce. V novozgrajeni enoti želimo starejšim (tudi obolelim z demenco), ponuditi aktivno in hkrati varno okolje.

Zagotovo največ o naših novih prostorih govorijo slike ter zadovoljni uporabniki in njihovi najbližji. Dogajanje in utrinke lahko prebirate na tej povezavi ali na naši Facebook strani.

Za več informacij glede vključitve v Enoto za dnevno varstvo Vrhnika se lahko obrnete na socialno službo Doma upokojencev Vrhnika na telefonski številki:  01 7570 112 oz. 040 639 865 ali preko e-pošte: urska.cvetkovic@du-vrhnika.si, simona.medic@du-vrhnika.si.

    Za vključitev v dnevno varstvo potrebujete izpolnjeno naslednjo dokumentacijo, ki jo dobite v Domu upokojencev Vrhnika:

    Prošnja za sprejem v dnevno varstvo

    Zdravniško mnenje

    Cenik dnevno varstvo